Hoe kan ik mijn domein/website naar Oni verhuizen?

Wij zijn verheugd dat je overweegt je website onder te brengen bij Oni. Om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, adviseren wij het volgende stappenplan te volgen:

1. Inventarisatie

Maak allereerst een backup van je website (bestanden en databases) bij je huidige provider, maak daarbij ook een overzicht van de bij hun aangemaakte e-mailadressen zodat je deze bij ons opnieuw kunt gaan aanmaken.

2. Opzeggen huidige provider

Neem contact op met je huidige provider om je contract bij hun op te zeggen en verzoek daarbij om de zogeheten EPP-code van je domeinnaam. Met deze code kunnen wij het technisch beheer van je domein op ons nemen. Mocht je provider hieraan niet willen meewerken, neem dan contact met ons op, bij .nl-domeinnamen zijn ze verplicht deze binnen vijf werkdagen af te staan.

3. Bestellen bij Oni

Voer je domeinnaam in in onze domeincheck, kies voor de optie verhuizen en voer daar de verkregen EPP-code in. Nadat de gehele bestelling is afgerond zullen wij de verhuizing van het domein direct indienen. Bij bepaalde extensies (zoals .nl) is dat vrij snel geregeld, bij anderen (zoals .com) gaat daar enige tijd overheen. We houden je per e-mail op de hoogte van de voortgang.

Bij internationale domeinnaam-extensies wordt er een 'Domain Transfer Request' e-mail verstuurd naar het huidige contact e-mailadres van het domein. Deze e-mail bevat een link die geklikt dient te worden om de verhuizing te accorderen, mocht je deze niet hebben gekregen neem dan contact met ons op.

4. In gebruik nemen

Zodra het domein is overgedragen ontvang je een Activeringsbericht met daarin de benodigde inloggegevens om je hostingpakket in gebruik te kunnen nemen. Log in op Mijn account om de e-mail naar eigen wens in te stellen en eventueel een database aan te maken.

Met een SFTP programma, kun je de eerder gemaakte backup van je website overzetten naar je webruimte bij Oni. Een database backup kan geïmporteerd worden met behulp van onze PhpMyAdmin installatie. Afhankelijk van hoe je website is ontwikkeld, kan het zijn dat er nog extra stappen benodigd zijn om deze functioneel te maken. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je het beste een webdeveloper in de arm nemen om je hierbij te assisteren.

Met onze handige online ImapSync tool kun je eventueel de inhoud van je mailboxen bij je huidige provider overzetten naar je nieuwe e-mailadressen bij Oni. Zie voor meer informatie het help-artikel e-mail overzetten van provider.

Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact met ons op