Bedenk je domeinnaam

Kies de domeinnaam die bij je past

Heb je een goed idee of ben je een nieuw bedrijf begonnen? Je eigen website online begint met de zoektocht naar een passende domeinnaam. Van de traditionele .nl en .com tot de modernste .app, .blog of .dev - er is ruime keuze uit honderden domeinnaam extensies. Gebruik de domeincheck hierboven om te zien welke domeinnamen nog beschikbaar zijn. Of als je een domeinnaam al bij een andere provider geregistreerd hebt, dan kun je deze naar ons verhuizen.
Een paar dingen om op te letten bij het kiezen van een domeinnaam:
  • Een domeinnaam kan tussen de 3 en 63 karakters lang zijn en eindigd altijd met een extensie (zoals .nl of .com). Tussen hoofdletters en kleine letters wordt geen onderscheid gemaakt. In de domeinnaam mogen alleen letters, cijfers en het minteken voorkomen. Een domeinnaam mag niet beginnen of eindigen met het minteken. Ook kunnen er geen spaties in een domeinnaam zitten.
  • Diakritische leestekens, zoals ëéê, worden door sommige domeinnaam extensies ondersteund, waaronder .be, .frl en .com (meer info).
  • Sommige domeinnaam extensies zijn gebonden aan een land of continent (zoals .nl of .asia) anderen zijn algemener van aard (zoals .app of .blog). De kostprijs en regelgeving verschilt per extensie.