Het Friese .frl-domein

In dit artikel:

.frl is de gloednieuwe domeinextensie voor Friesland. Als er één provincie is die een eigen identiteit heeft, is dat Friesland wel. De eigen taal spreekt natuurlijk voor zichzelf, maar ook op het gebied van sport neemt Friesland een unieke positie in Nederland in: de Friese meren, kaatsen, fierljeppen en natuurlijk de Elfstedentocht. Het .frl-domein sluit daarop aan en biedt de mogelijkheid het "Fries-zijn" in een domeinnaam te vatten, zowel persoonlijk als zakelijk in de toeristenbranche of anders.

Nederland is een van de landen met de meeste .nl-domeinregistraties per hoofd van de bevolking. Als die lijn wordt doorgetrokken naar de 650.000 inwoners van Friesland, ligt er een potentiële markt van 200.000 .frl-domeinen open.

Hoewel de belangrijkste doelgroep de Friezen is, is een .frl-domein niet voorbehouden aan deze doelgroep: iedereen kan zijn .frl-domein registreren en direct gebruiken.

IDN

Een bijkomend voordeel is dat ook letters met diakritische tekens mogelijk zijn, waarvan in het Fries vaak gebruik wordt gemaakt. Alleen al de officiële naam "Fryslân" heeft altijd al tot beperkingen geleid: fryslan.nl was de domeinnaam die gebruikt moest worden. Nu is er geen beperking meer, en wordt fryslân.frl mogelijk de thuisbasis van Friesland op het internet.