E-mail overzetten van provider

Als je van provider wisselt wil je natuurlijk ook graag je e-mailadressen en de inhoud ervan meenemen. Bij POP e-mailadressen is die mail op je eigen computer opgeslagen, hiervoor hoef je niks te doen. Bij IMAP e-mailadressen niet, daarbij staat de mail opgeslagen op de mailserver van de andere provider (zie ook het help-artikel Kiezen tussen IMAP en POP).

Om de e-mails in een IMAP mailbox over te zetten hebben wij een handige online tool, genaamd ImapSync. Deze tool is kostenloos beschikbaar voor alle Oni klanten.

Oni Imap Sync

https://imapsync.oni.nl

(Gebruik je klanten-id inloggegevens om toegang te krijgen)

Inhoud e-mailadres overzetten

Stap 1.

Noteer bij de "bron" provider de inloggegevens van de e-mailbox. Dat zijn de gebruikersnaam en wachtwoord van het e-mailadres maar ook de server waar deze mail op staat. Mocht je dat laatste niet weten, vraag deze dan op bij de provider. Het handigst kun je vragen om het ip-adres van de IMAP mailserver, die werkt namelijk altijd - ook nadat je het domein hebt verhuisd naar Oni.

Stap 2.

Maak het e-mailadres aan bij Oni waar je de e-mail naartoe wilt kopiëren. Je e-mailadressen beheren kan in je Oni account.

Stap 3.

Log in op ImapSync met je Oni klanten-id inloggegevens. Deze heb je ontvangen in de "Welkom bij Oni" mail.

Stap 4.

Vul bij "IMAP source mailbox" de inloggegevens van het e-mailadres waar alle e-mails inzitten die je wilt overzetten. De mailbox blijft verder onaangetast.

Vul bij "IMAP destination mailbox" de inloggegevens van het e-mailadres waar je de mails naartoe wilt kopiëren. Bij Oni e-mailadressen vul je "mail.oni.nl" in als server name.

Klik op "Sync or resync!" en wacht geduldig totdat de overdracht klaar is. Je kunt dit meerdere malen doen. De attributen van de mails (zoals gelezen/ongelezen staat) blijft behouden en reeds bestaande mail blijft bestaan.