Wat is een IDN domeinnaam?

IDN staat voor Internationalized Domain Name en wordt gebruikt voor domeinnamen die tekens bevatten die niet in het normale alfabet (a-z) voorkomen, en ook geen cijfer (0-9) of streepje (-) zijn. IDN maakt het gebruik van letters met accenten en letters uit andere alfabetten in een domeinnaam mogelijk, bijvoorbeeld fryslân.frl

Tijdens registratie wordt de gekozen domeinnaam omgezet in zijn IDN equivalent en zal het domein in zowel de IDN vorm als de originele vorm bruikbaar zijn. Zo is de domeinnaam "fryslân.frl" in werkelijkheid als "xn--frysln-0ta.frl" geregistreerd. Toegegeven, deze variant ziet er niet fraai uit, maar dit is een technische noodzakelijkheid en beide varianten zullen in de adresbalk van de browser werken. En ook als je domeinnaam in een zoekmachine voorkomt zal daar de juiste vorm te zien zijn. Verder is het een normale domeinnaam en zijn er ook geen extra kosten verbonden aan het gebruik van IDN.

Let op, niet alle domeinnaam extensies ondersteunen IDN, bij een .nl domein werkt dit bijvoorbeeld niet. Bij .com, .net of .frl weer wel. Maak gebruik van onze domeincheck om te zien welke extensies je kan kiezen als je een IDN domeinnaam wilt vastleggen.