Wachtwoorden overzicht

Hieronder een overzicht van de type inloggegevens die we bij Oni hanteren.

Klanten-id inloggegevens

Deze inloggegevens heb je ontvangen bij je eerste bestelling bij Oni. Hiermee kan je inloggen op Oni.nl om je producten en diensten bij ons te beheren. Denk dan aan het beheren van domeinnamen, e-mailadressen, databases, dns en dergelijke. Ook kan je hier facturen downloaden en die met iDeal voldoen.

We adviseren je om zeer zorgvuldig om te gaan met deze inloggegevens en deze niet aan derden te verstrekken. Met het klanten-id kan bijvoorbeeld een domeinnaam worden opgeheven of een verhuistoken worden aangevraagd. Wij kunnen niet anders dan ervan uitgaan dat iemand met deze inloggegevens gerechtigd is te handelen namens jouw account (zie artikel 8 van onze Algemene Voorwaarden).

Mocht je de klanten-id inloggegevens kwijt zijn, dan kun je deze hier opnieuw opvragen

E-mailadres inloggegevens

Per e-mailadres zijn de inloggegevens anders, de gebruikersnaam is gelijk aan het e-mailadres en het wachtwoord kan je zelf bepalen bij de aanmaak ervan. Het wachtwoord is opnieuw in te stellen op: Mijn account > Domeinen > domeinnaam.nl > E-mail.

Je kunt middels onze webmail inloggen op je e-mailadres, maar je kunt ook een mailprogramma op je computer/telefoon instellen om de mailbox uit te lezen. Lees hier meer over het instellen van e-mail.

SFTP inloggegevens

Per hostingpakket ontvang je, bij de aanmaak ervan, SFTP inloggegevens naar het contact e-mailadres en eventueel naar het technisch e-mailadres (onderwerp: “Activeringsbericht www.domeinnaam.nl”). Hiermee kun je bestanden uploaden/downloaden van/naar je webruimte bij Oni. Je kunt dit wachtwoord opnieuw opvragen op Mijn account > Domeinen > domeinnaam.nl > Toegang.

Database inloggegevens

Ook iedere database kent zijn eigen inloggegevens. Deze zijn door ons gegenereerd en per e-mail toegestuurd naar het contact e-mailadres en eventueel naar het technisch e-mailadres (onderwerp: “MySQL database [...] aangemaakt”).

Mocht je deze verloren hebben dan is het aan te raden eerst in de broncode van je website te doorzoeken, daar staan de inloggegevens vaak in vermeld. Je kunt een nieuw wachtwoord aanmaken op Mijn account > Domeinen > domeinnaam.nl > Databases. Maar let op, een actieve website die deze database uitleest zal dan offline gaan omdat deze dan niet meer kan verbinden.