Domeinnaam overdragen

In dit artikel:

De domeinnaamhouder is de rechtmatige eigenaar van een domein, zoals deze tijdens de registratie van het domein bij de overkoepelende domeinnaam instantie (zoals de SIDN) is vastgelegd. De domeinnaamhouder kan een particulier zijn of een bedrijf.

Domein overdracht

Als een domeinnaam moet worden overgedragen op naam van een ander persoon/bedrijf, dan kun je ons verzoeken een domein overdracht in gang te zetten.

Dat houdt in dat:

  1. De domeinnaam bij de overkoepelende instanties wordt overgezet op naam van de nieuwe domeinnaamhouder, de oude domeinnaamhouder verliest daarbij de eigendomsrechten over deze domeinnaam.
  2. Er een nieuw account bij Oni zal worden aangemaakt voor de nieuwe domeinnaamhouder, als die niet al bestaat, waarnaar het domein zal worden overgeheveld. De nieuwe eigenaar wordt daarmee zowel technisch als administratief ons contact persoon voor deze domeinnaam.

Neem contact met ons op om de domein overdract in gang te zetten. Vermeld daarbij de onderstaande gegevens van de nieuwe domeinnaamhouder:

  • Bedrijfsnaam (optioneel)
  • Volledige naam contactpersoon
  • Adres
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

Verder is het noodzakelijk dat de nieuwe domeinnaamhouder eerst toestemming geeft dat deze akkoord gaat met de overname van het domein en de jaarlijkse registratiekosten. Dit kan in de vorm van een mailtje vanaf het hierboven vermelde e-mailadres.