Account overdragen

In dit artikel:

De accounthouder is de eigenaar van een account bij Oni, dit kan een particulier zijn of een bedrijf. Deze accounthouder wordt ook gebruikt als domeinnaamhouder bij het indienen van een domeinnaam registratie of verhuizing bij de betreffende overkoepelende domeinnaam instantie, zoals de SIDN.

Account overdracht

Als de accounthouder gewijzigd moet worden omdat ofwel de handelsnaam is veranderd of omdat alle domeinen in het account op een andere bedrijf/persoon moet worden overgezet, dan kan dat middels een account overdracht.

Dat houdt in dat:

  1. er een nieuw account bij Oni.nl zal worden gemaakt voor de nieuwe eigenaar. De domeinnamen worden naar dit nieuwe account overgeheveld. De nieuwe accounthouder krijgt van ons nieuwe wachtwoorden en wordt verantwoordelijk voor toekomstige facturen.
  2. de domeinnamen in het account bij de overkoepelende domeinnaam instanties worden overgedragen op naam van de nieuwe accounthouder, de oude accounthouder verliest daarbij de eigendomsrechten over deze domeinnamen.

Neem contact met ons op om de account overdracht in gang te zetten. Vermeld daarbij de onderstaande gegevens van de nieuwe accounthouder:

  • Bedrijfsnaam (optioneel)
  • Volledige naam contactpersoon
  • Adres
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

Verder is het noodzakelijk dat de nieuwe accounthouder, vanaf het nieuwe e-mailadres, toestemming geeft dat deze akkoord gaat met de overname van het account en de jaarlijkse registratiekosten.