E-mail instellen: Android mail

Nieuw account aanmaken

In dit helpartikel vind je stapsgewijs, aan de hand van een aantal screenshots, hoe je een nieuw e-mailadres kunt gaan uitlezen met de Android mail applicatie. Zie ook het overkoepelende helpartikel voor meer gedetailleerde informatie over het instellen van e-mail.

Stap 1

Open de Gmail-app (of bij oudere Android versies de E-mail app) en voer het in te stellen e-mailadres in.

Android mail stap 1

Stap 2

Kies voor IMAP.

Android mail stap 2

Stap 3

De gebruikersnaam is het e-mailadres en het wachtwoord het zelfgekozen wachtwoord. Vul bij Server "mail.oni.nl" in, bij Poort 993 en kies het Beveilingstype 'STARTTLS'.

Android mail stap 3

Stap 4

Vul bij SMTP-server "mail.oni.nl" in, bij Poort "587", bij Beveiligingstype "STARTTLS", vink "Aanmelding vereisen" aan en vul wederom als Gebruikersnaam het e-mailadres in met het bijbehorende wachtwoord.

Android mail stap 4

Stap 5

De vinkjes op dit scherm mag je naar eigen wens instellen

Android mail stap 5

Stap 6

Geef het account tot slot een naam en bepaal de afzender van je e-mails. Klik op "Volgende" om het e-mailadres aan te maken

Android mail stap 6