E-mail instellen: Thunderbird

Nieuw account aanmaken

In dit helpartikel vind je stapsgewijs, aan de hand van een aantal screenshots, hoe je een nieuw e-mailadres kunt gaan uitlezen met de Thunderbird mail applicatie. Zie ook het overkoepelende helpartikel voor meer gedetailleerde informatie over het instellen van e-mail.

Stap 1

Open Thunderbird en klik in het rechtervenster op "Nieuw account aanmaken: E-mail"

Thunderbird mail stap 1

Stap 2

Vul je afzender gegevens in, bijvoorbeeld je naam, vink het gandhi.net vinkje uit en klik op de "Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken" knop.

Thunderbird mail stap 2

Stap 3

Vul vervolgens het e-mailadres en het wachtwoord in dat je bij de aanmaak van de mailbox zelf hebt bedacht en klik op "Doorgaan".

Stap 4

Klik op de "Handmatige configuratie" knop nadat Thunderbird klaar is met het uitproberen van een aantal standaard configuraties.

Thunderbird mail stap 4

Stap 5

Kies bij Inkomend voor IMAP of POP, vul als Serverhostnaam "mail.oni.nl" in. De poort is bij IMAP 993, bij POP is dat 995. Kies bij SSL voor "StartTLS " en bij Authenticatie "Normaal wachtwoord".

Vul bij Uitgaand als Serverhostnaam "mail.oni.nl" in met Poort 587. Kies bij SSL voor "StartTLS " en bij Authenticatie "Normaal wachtwoord".

De gebruikersnaam voor zowel Inkomend als Uitgaand moet gelijk zijn aan het e-mailadres zelf.

Thunderbird mail stap 5

Klik op "Klaar" om het aanmaken van het e-mailadres af te ronden