E-mail instellen: Gmail

Je e-mail met een webbrowser uitlezen kan met onze eigen webmail of met Gmail. In dit helpartikel vind je stapsgewijs aan de hand van een aantal screenshots hoe je je e-mailadres bij Oni kunt gaan uitlezen met Gmail.

Let op: je dient wel eerst een e-mailadres bij Oni aan te maken waarin je de mail opslaat. (Zie dit helpartikel voor meer gedetailleerde informatie over het instellen van e-mail bij Oni.)

Stap 1

Ga naar Gmail en log in op je Gmail account. Klik op het instellingen icoon en kies de optie 'Instellingen'

Gmail stap 1

Stap 2

Ga naar het 'Accounts en import' tabblad en klik op de link 'Je eigen POP3-mailaccount toevoegen'

Gmail stap 2

Stap 3

Er opent zich een venster. Vul het e-mailadres dat je wilt gaan uitlezen in en klik op 'Volgende stap'

Gmail stap 3

Stap 4

Vul als gebruikersnaam het volledige e-mailadres in en het wachtwoord in dat je bij de aanmaak van de mailbox zelf hebt bedacht.

Vul bij POP-server 'mail.oni.nl' in, bij poort '995' en vink het vinkje 'Gebruik altijd een beveiligde verbinding (SSL) als je je e-mailberichten ophaalt'. Klik vervolgens op 'Account toevoegen'.

Gmail stap 4

Stap 5

Kies 'Ja, ik wil e-mail kunnen verzenden als ...' om ook mail te kunnen versturen vanuit Gmail gebruikmakende van je mailbox bij Oni en klik op 'Volgende stap'.

Gmail stap 5

Stap 6

Kies je afzender gegevens, bijvoorbeeld je naam of bedrijfsnaam, en vink (optioneel) het 'Beschouwen als alias' vinkje aan

Gmail stap 6

Stap 7

Vul bij SMTP-server 'mail.oni.nl' in en poort '587'. Vul het volledige e-mailadres als gebruikersnaam in met het zelf bedachte wachtwoord. Kies voor 'Beveiligde verbinding via TLS' en klik op 'Account toevoegen'.

Gmail stap 7

Stap 8

Ter verificatie stuurt Google je een code naar het opgegeven e-mailadres.

Gmail stap 8

Vul de ontvangen code in en klik op "Controleren" om het aanmaken van het e-mailadres af te ronden. Je kunt nu mail versturen en ontvangen vanuit Gmail met een e-mailadres aangemaakt bij Oni.