Wat zijn subdomeinen?

Een subdomein is een onderverdeling van een bestaande domeinnaam. Je kunt bezoekers van het subdomein een andere website laten zien dan je website op het hoofddomein. Zo kun je bijvoorbeeld http://winkel.jouwdomein.nl of http://weblog.jouwdomein.nl aanmaken en daarop een andere website bouwen dan op http://www.jouwdomein.nl.

Aanmaken

Om een subdomein aan te maken ga je naar het tabblad Subdomeinen van het betreffende domein. Een subdomein is net als een domeinnaam niet hoofdlettergevoelig en kan bestaan uit de leestekens a-z, 0-9 en -

Binnen enkele minuten na het aanmaken wordt er een nieuwe directory structuur aangemaakt in het SFTP account (bijvoorbeeld /sub.jouwdomein.nl/HTML). Je kunt de website voor dat subdomein daar uploaden. Bezoekers van je subdomein krijgen dan de website in deze directory te zien.

Let op: subdomeinen gebruiken dezelfde PHP versie als die van het hostingpakket zelf.

Verwijderen

Als je een subdomein op Oni.nl verwijderd, dan verwijder je in feite enkel de externe koppeling die ervoor zorgt dat het binnenkomend webverkeer uitkomt in de aparte subdirectory voor dat subdomein. De website bestanden in de subdirectory worden niet automatisch verwijderd, dit kun je eventueel zelf handmatig doen met SFTP.

Statistieken

Voor ieder subdomein worden er apart statistieken bijgehouden. Deze kun je vinden op het Statistieken tabblad.