De PHP versie kiezen van je website

In dit artikel:

Onderliggend aan je hostingpakket bij Oni is de populaire programmeertaal PHP aanwezig. Deze taal is nodig om dynamische functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld een CMS, mogelijk te maken.

Doorlopend wordt door de PHP community doorontwikkeld aan de programmeertaal PHP om de snelheid, functionaliteit en vooral ook veiligheid ervan te verbeteren. Deze aanpassingen zijn niet altijd "backwards compatible", dat wil zeggen dat code geschreven voor een oudere PHP versie niet per definitie zal werken met een nieuwere PHP versie. Aangezien niet iedere website in dezelfde tijd is ontwikkeld, kan het dus zijn dat jouw website een specifieke versie vereist.

Je kunt per hostingpakket zelf kiezen welke versie van PHP je wilt gebruiken, log hiervoor in en ga naar Domeinen > domeinnaam.nl > Software. Hier kun je de programmeertaal kiezen die je zou willen gebruiken:

Wissel PHP versie

We raden je aan om, zo mogelijk, altijd de nieuwste versie te kiezen. De meest recente versie die we op dit moment bieden is PHP 8.3

Verouderde versies

Op den duur zullen oude versies niet langer beveiligingsupdates krijgen van de makers van de programmeertaal. De software wordt dan officieel niet meer ondersteund waardoor eventuele beveiligingsfouten niet meer worden gedicht. Zodra dit het geval is zal ook Oni de keuze moeten maken om de ondersteuning voor die versie te beëindigen. Zorg er dus voor dat je website mee blijft gaan met de tijd! Neem eventueel contact op met je webdeveloper om up-to-date te blijven.