Wat is een EPP-code of verhuistoken?

Een EPP-code, ook vaak verhuistoken genoemd, is een 'geheime sleutel' waar enkel de rechtmatige eigenaar van een domeinnaam de beschikking over heeft. Met deze sleutel kan het domein van provider worden gewisseld, dit noemen we een verhuizing. Tegenwoordig is deze beveilingsmethode de standaard voor de meeste domeinnaam extensies, waaronder bijvoorbeeld .nl, .com, .eu en .frl.

Verhuizen naar Oni

Als je een domeinnaam bij een andere provider hebt vastgelegd en deze bij ons wilt onderbrengen, vraag dan de betreffende EPP-code bij je huidige provider op. Vervolgens kan je deze verhuiscode tijdens het bestellen invoeren.

Wegverhuizen naar een andere provider

Heb je een domein bij ons die je liever elders wilt onderbrengen, dan is dat uiteraard ook geen probleem. Mail ons met het verzoek de EPP-code toe te sturen, vergeet daarbij de domeinnaam niet te vermelden. Wij zullen de verhuiscode binnen vijf werkdagen naar het contact e-mailadres van het betreffende account versturen. Wel verzoeken we je vriendelijk eerst alle openstaande facturen te voldoen.

Let op: niet alle domeinnaam extensies werken met EPP-codes voor verhuizingen. In sommige gevallen is de procedure anders, wij kunnen je hier op verzoek over informeren.