HTTP foutmeldingen

Standaard HTTP foutcodes

HTTP-fouten worden van een website naar de webbrowser verzonden als er een probleem is opgetreden bij het weergeven van een webpagina. Hieronder staan een aantal veelvoorkomende foutmeldingen en suggesties voor het oplossen van de problemen die de fouten veroorzaken.

400 - Bad Request

De aanvraag is geweigerd door de backend wegens een fout in de aanvraag.

401 - Unauthorized

De toegang tot het opgevraagde bestand of webpagina is geweigerd. Waarschijnlijk ben je naar een gedeelte gegaan waarvoor inloggen noodzakelijk is.

403 - Forbidden

De toegang tot het opgevraagde bestand of webpagina is geweigerd. Het verschil met een 401 foutmelding is dat er geen optie is om te authenticeren om op die manier wel toegang te verkrijgen.

404 - Not Found

Het opgevraagde bestand of webpagina kon niet gevonden worden op de webserver. Dat kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld een spelfout in de url of een programmeerfout in de website.

500 - Internal Server Error

De webpagina kan niet worden weergegeven vanwege een onverwachte fout. Deze fout treedt vaak op als er websiteonderhoud plaatsvindt of vanwege een programmeerfout op de website.

503 - Service Unavailable

De webpagina kan om onbekende redenen niet weergegeven worden. Het kan zijn dat het laden van de pagina bijvoorbeeld te lang duurde (enkele minuten) of dat er een storing is aan onze kant. Voor actuele storingsinformatie kan je kijken op https://status.oni.nl