Hoe installeer ik WordPress?

Je kunt bij Oni automatisch Wordpress installeren in je hostingpakket. Binnen enkele minuten heb je al een blog online!

Minimale vereisten:

• Hostingpakket
  • 250MB vrije ruimte
  • Eén beschikbare database

Log in op Oni.nl en ga naar Domeinen > domeinnaam.nl > Software. Zorg ervoor dat je PHP als programmeertaal hebt geselecteerd en klik op de button "Starten" bij de Wordpress installatie tool:

Wordpress installatie

Kies een subdomein waarop je Wordpress wilt installeren en klik op "Installeren". Als er al een website in je account stond dan wordt deze binnen het account verplaatst naar een backup map.

Op de achtergrond wordt nu het installatieproces uitgevoerd. Binnen enkele minuten ontvang je van ons een e-mail op het contact (en eventueel het technisch) e-mailadres. Vanaf dat moment kun je Wordpress gaan configureren. Klik de link in de e-mail en voltooi de installatie door de gewenste taal en een gebruikersnaam/wachtwoord te kiezen:

Wordpress gebruiker configureren

Sla de gekozen inloggegevens goed op, alleen jij weet deze.

Gefeliciteerd, je kunt nu beginnen met bloggen!

Plugins en thema's

Wordpress kent een scala aan plugins en themas die door de derden zijn ontwikkeld en die je gratis kunt downloaden en installeren. Hiermee kun je je website geheel naar eigen smaak inrichten. Uitgebreide documentatie over hoe je het meeste uit Wordpress kunt halen is te vinden in de Wordpress wiki.

Veiligheid

Kleine waarschuwing, wees wel voorzichtig met wat je installeert. Niet elk thema of plugin is even goed gebouwd of veilig. Wij maken helaas te vaak mee dat een Wordpress blog wordt gehackt en misbruikt wordt om spam mee te versturen. Dat ligt niet aan Wordpress zelf, maar eerder aan de geïnstalleerde plugins.

We raden je aan alleen hoog kwalitatieve en populaire plugins te installeren, dit kun je inschatten door te kijken naar het aantal sterren en actieve gebruikers die een plugin heeft. Ook is het belangrijk om de plugins regelmatig te blijven updaten om zo nieuwe veiligheidslekken te dichten.

Zie ook het artikel Help mijn website is gehackt